Nainen hyppäsi Lopella 1000 metristä suoraan suohon - selvisi hengissä PDF Tulosta
Kirjoittanut Ylläpitäjä   
30.08.2010 09:49

Aamulehti 31.8.2010

Hämeenlinnalainen 20-vuotias Susanna Simpanen ei lentokoneeseen kiivetessään osannut aavistaa, että hänen ensimmäinen laskuvarjohyppynsä kääntyisi taisteluksi kuolemaa ja sen kätyriksi ryhtynyttä painovoimaa vastaan.

Uskomaton tapaus sai alkunsa sunnuntai-iltapäivänä Lopen kunnassa Räyskälän lentokentän yllä. Kilometrin korkeuden saavuttanut lentokone oli valmis päästämään neljä alkeiskurssin hyppääjää seikkailulle ilmojen halki.

Aluksi kaikki meni niin kuin pitikin. Ilmaan päästyään Simpanen meni ennalta sovittuun hyppyasentoon ja laski viiteen, jolloin varjon olisi pitänyt aueta.

- Katsoin ylös ja tajusin, että varjo oli kierteellä ja ihan mytyssä, Simpanen sanoo.

Hän yritti aukaista varavarjoa, mutta ei paniikissa pystynytkään siihen. Kierteellä oleva laskuvarjo riuhtoi häntä ilmassa kuin tiskirättiä.

Tapahtumat saivat putoamisen lopussa uuden käänteen.

Kanta-Hämeen poliisin raportissa kerrotaan, että silminnäkijät havaitsivat varjon aukeamisen juuri ennen kuin nainen oli puunlatvojen tasolla muutaman kymmenen metrin korkeudessa.

Varjon aukeamisesta huolimatta Simpanen putosi hurjaa vauhtia. Auttajat lähtivät pelastamaan nuorta naista putoamispaikalta, mutta heitä vastaan tulikin odottamaton yllätys.

Susanna Simpanen käveli heidän luokseen omin jaloin.

Simpasen ihmepelastuminen saattoi johtua hänen putoamispaikakseen osuneesta suosta, joka oli pehmentänyt laskeutumista.

- En koskaan enää hyppää laskuvarjolla, Simpanen sanoo.

Viimeksi päivitetty ( 31.08.2010 14:10 )
 
© 2018 Lopen Vapaaehtoinen Palokunta ry
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.