HS: Rekka törmäsi koulubussiin Lopella PDF Tulosta
Kirjoittanut Ylläpitäjä   
06.02.2009 16:22
Helsingin Sanomat Heli Saavalainen 6.2.2009 14:36 | Päivitetty: 6.2.2009 15:02

Koulubussin kyydissä ollut lapsi loukkaantui koulubussin ja rekan kolarissa Lopella perjantaina iltapäivällä. Muut lapset ja linja-auton kuljettaja selvisivät onnettomuudesta säikähdyksellä.

Onnettomuus sattui kantatie 54:llä Vojakkalan risteyksessä noin kello 12.35. Koululaisia kotiin viemässä ollut pikkubussi oli kääntymässä oikealle, kun takaa tullut rekka törmäsi suoraan bussin perään.

Bussissa oli kuljettajan lisäksi kymmenen alakouluikäistä lasta. Kaikki vietiin tarkastettavaksi Lopen terveysasemalle. He olivat järkyttyneitä ja hätääntyneitä, mutta fyysisiä vammoja sai vain yksi lapsista. Hänet toimitettiin sairaalaan Hämeenlinnaan.

"Kävi tuuri, kun bussi ei ollut ehtinyt kääntyä risteyksestä. Nyt rekka ajoi suoraan bussin perään eikä kylkeen, jolloin olisi voinut käydä pahasti", kertoo päivystävä palomestari Heikki Harri Kanta-Hämeen pelastuslaitoksesta.

Bussi pysyi törmäyksestä huolimatta tiellä. Onnettomuuspaikka saatiin siivotuksi iltapäivän aikana.

Pelastuslaitos kuljettaa bussiin jääneet reput Vojakkalan koululle.

Bussin kyydissä ollut viidenluokkalinen Olga Siikaluoma, 12, selvisi peräänajosta säikähdyksellä. "Rekka tuli takaa ja törmäsi autoon. Se oli kova rysäys, tavarat lentelivät ympäri bussia", Olga kertasi tapahtumia terveyskeskuskäynnin jälkeen.

Reppu sai jäädä koululle, sillä luokka sai vapautuksen läksyistä.

Viimeksi päivitetty ( 13.11.2009 10:49 )
 
© 2019 Lopen Vapaaehtoinen Palokunta ry
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.