Uutiset
Maastoa paloi Hausjärvellä ja Janakkalassa PDF Tulosta
Kirjoittanut Ylläpitäjä   
06.05.2010 14:19
Yle Häme 6.5.2010

Roskien ja risujen poltto aiheutti kaksi maastopaloa Kanta-Hämeessä torstaina iltapäivällä. Molemmat maastopalot saatiin kuitenkin sammutettua nopeasti.

Janakkalassa tuli levisi sänkipellolle roskien poltosta. Sänkipeltoa ehti palaa 400-500 neliömetriä ennenkuin palokunta sammutti palon.

Hausjärvellä puolestaan oli poltettu risuja keskiviikkona. Tuli oli jäänyt kytemään ja se syttyi uudelleen.

Maastoa paloi aarin verran ja tuli tuhosi myös paikalla ollutta varastorakennusta.

 
Paperitehtaan katolla kärysi PDF Tulosta
Kirjoittanut Ylläpitäjä   
22.04.2010 09:27

Hämeen Sanomat 20.4.2010

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai sammutettua nopeasti Tervakoski oy:n paperitehtaan tehdashallin ilmastointikonehuoneessa syttyneen tulipalon.

Hälytys alueen yhden tehdashallin katolla sijaitsevan konehuoneen palosta tehtiin tiistaina illansuussa kello 17.20 jälkeen.

Ensimmäisten paloautojen saapuessa paikalle peltiverhoillun konehuoneen rakenteet olivat tulessa ja edelleen käynnissä olevat ilmastointikoneet puskivat savua hallitiloihin.

Palosta selvittiin vähäisin aineellisin vahingoin. Myöskään henkilövahinkoja ei tullut. Konehuoneen rakenteita jouduttiin sammutustöiden yhteydessä purkamaan.

Jos palo olisi ehtinyt levitä huopakatolla, olisi tilanteesta voinut kehittyä uhkaava.

Palon syttymissyystä ei ollut heti selvyyttä. Katolla oli tehty aiemmin päivällä korjaustöitä.

 
Hämeen hätäkeskus lakkautetaan PDF Tulosta
Kirjoittanut Sami Toivonen   
09.03.2010 13:43

 Hämeensanomat 9.3.2010

Suomeen seitsemän hätäkeskusta - Hämeen hätäkeskus lakkautetaan

Hätäkeskuspalvelut keskitetään seitsemään hätäkeskukseen. Ne toimivat Keravalla, Oulussa, Kuopiossa, Kouvolassa, Porissa, Vaasassa ja Turussa. Muut hätäkeskukset, joukossa Hämeen hätäkeskus Hämeenlinnassa, lakkautetaan.

Nykyisin hätäkeskusalueita on 15.

Suomi siirtyy seitsemän hätäkeskuksen järjestelmään vuosina 2011-2015. Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) päätti hätäkeskusten sijaintipaikkakunnista tänään.

Hätäkeskusten aluejako muuttuu vastaamaan väestön ja viranomaisten odotuksia.

Uudistuksella halutaan lyhentää hätäpuhelujen jonotusaikoja. Uudessa järjestelmässä voidaan myös siirtää puhelut toiseen keskukseen, jos yksi ruuhkaantuu. Nykyisin se ei ole ollut mahdollista.

 
Huumekuski täräytti rekan perään Lopella PDF Tulosta
Kirjoittanut Ylläpitäjä   
09.03.2010 11:42

Hämeen Sanomat 5.3.2010

Riihimäkeläinen 25-vuotias mies ajoi torstaina noin kello 22 Lopen Launosissa pakettiautolla päin ruotsalaisrekan perävaunua. Törmäyksen sattuessa rekka oli kääntymässä kantatie 54:ltä Pehtoorintielle.

Viimeksi päivitetty ( 09.03.2010 11:44 )
Lue lisää...
 
Lopen vpk allekirjoitti uuden ensivastesopimuksen PDF Tulosta
Kirjoittanut Sami Toivonen   
21.12.2009 08:11

Kanta-Hämeen pelastuslaitos ja Lopen vpk ovat uudistaneet ensivastesopimuksen. Uuden sopimuksen pohjalla on terveyskeskuskuntayhtymien ja pelastuslaitoksen välinen sopimus ensivastepalveluiden tuottamisesta. Uusi sopimus astuu voimaan 1.1.2010

Ensivastetoiminnalla tarkoitetaan sopimuspalokunnan ensiaputoimenpiteiden aloittamista kohteessa jossa ensivasteyksikkö saavuttaa hätätilapotilaan sairaankuljetusta nopeammin. Ensivasteyksikköä voidaan myös käyttää sairaankuljetuksen tuki- ja auttamistehtäviin.

Lopella on kaksi ensivastetehtäviin kykenevää pelastusyksikköä, Kirkonkylällä Loppi 11 sekä Läyliäisissä Loppi 31. Lähtövalmius ensivastetehtäviin on sama kuin palo- ja pelastuspuolella, eli 5 min hälytyksestä. 

Lopen VPK on suorittanut ensivastetoimintaa jo vuodesta 1996 

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 5
© 2019 Lopen Vapaaehtoinen Palokunta ry
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.