Uhkaava palo metallivalimossa Lopella 

Aamulehti15.05.2006

Miltei säikähdyksellä päästiin uhkaavasta tilanteesta Lopella Alteams Oy:n metallivalimolla maanantaina aamulla. Uunihallin katossa huomattiin voimakasta savun muodostusta ja pian liekit löivät jo katosta. Hallin sisäkatto oli tulossa. Paikalla olleet aloittivat välittömästi sammutustyöt ja samalla hälytys meni palokunnalle.

Paikalle tuli yksiköitä niin Lopen paloasemalta, Riihimäeltä, Tervakoskelta ja myös Hyvinkäältä.

–Palo saatiin pian rajattua sen syttymisalueelle, muutaman metrin matkalle. Niissä vahingoittuivat kattoruoteet, villoitukset mutta myös kattopalkit. Kattoa otettiin sammutuksen varmistamiseksi pois tieltä nostolava-auton avulla, kertoo palomestari Juhani Sudenmaa.

–Tilanne näytti alussa pahalta, sillä kun sisäkatto on tulessa on paloaluetta vaikea hahmottaa.

Sudenmaan mukaan rakennuksen jako palo-osastoihin ehkäisi tulen leviämistä. –Myös alkusammutus oli todella tehokasta, palopostiletkun avulla pystyttiin tulta pitämään hallinnassa ennen palokunnan paikalle tuloa.

Aikaisemmin Lopen Metallivalimona tunnetussa valimossa oli meneillään kesälomien aikainen tuotantoseisokki. Sen aikana ulkopuolinen yritys tekee huoltotöitä. Sudenmaa arveli, että palo on saanut alkunsa tulitöistä syntyneestä kipinästä.–STT

 

Sivun alkuun